Ta vara på det du har
Det gör ont i varenda cell i min kropp vid blotta tanken på att slänga fullgod mat. Har det inte ändrat färg, börjat sprida odör eller själv kryper till sorteringsbingen ser man till att det kommer till nytta. Jag använder alla rester, för att trolla ihop nya rätter. Tittar med näst intill med religiös frenesi på matlagningsprogram för som tex Jamie Oliver´s 15-30 minutes meal, och Gordon Ramsay´s ultimate cooking courses för att få tips på kombinationer jag ännu inte kommit på själv...;)
Det ÄR lika kul att trolla med nya ingredienser som att trolla med pengar man inte trodde sig ha!
Det finns ju ingen lag på, mig veterligt, att man heller måste köra slut på vartenda öre på lönekontot heller. Så kan man spara tycker jag absolut man ska göra det, för sin egen skull. En buffert känns inte bara praktiskt att ha, men även väldigt vuxet...;)
Tårta gjord på skafferi-rens och hemmabakad sockerkaka! :)