Istället för att tänka högt. skriver jag här...

Mycket funderingar, ännu mer tankar blandat med fullaste allvar med en twist av ironi, sarkasm och massor av humor. blogglista.se

Vad sägs om en näve åsiktsfrihet?

Publicerad 2014-02-28 22:03:00 i Allmänt,

Jag tycker inte alls om hur vårt modersland håller på att utvecklas. Ooops, jag skrev _modersland_. Undrar hur många jag kränker här och nu....*ironisk*
Jag tror fan att det i stort sett bara är väder man kan prata öppet utan att riskera att kränka någon. Jag är så förbannat less på detta hycklande och moraliserande som är ständigt pågående. Jag upplever ofta att många säger utåt det som förväntas och gör tvärtom när "ingen annan ser".
Varför ska vi inte kunna vara ärliga i vårt tyckande utan att riskera att dömas? Vi lever i ett fritt land säger vi ofta. Låt oss leva som de fria medborgare vi är och tycka precis det vi vill.
Är det nån som vågar sticka ut hakan blir det tsunami i det lilla fågelbadet och vattnet väller över de farligt låga tunna kanterna, de små tjattrande fåglarna förfasar sig och det blir ett förbannat kvittrande. Säkert yr det en och annan fjäder också...
Vi har problem här i landet som inte blir ett dugg mindre för att vi inte erkänner dem. Ta tex det här evigt förlöjligandet av Jimmie Åkesson. Jag kan inte bry mig mindre om att Jimmie sägs fila lite på detaljerna från uppväxten faktiskt. För mig är det bra mycket viktigare att fokusera på varför han är ledare i vårt tredje största parti? Är det inte ett faktum viktigare än att han ljög om antalet invandrarfamiljer i området han bodde i?. Visst, det är förbannat osnyggt av en folkvald att ljuga. Men låt oss för en gångsskull vara ärliga och erkänna att det faktiskt inte är första gången i historien det händer...
Vi har ett stort problem som växer sig allt större trots att vi gör allt för att mota bort Olle i grind för att slippa ta itu med det och bekänna färg.
Det är många som anser att vi bör stänga dörren till vårt land och se om vårt hus. Det är inte Jimmie´s fel. Jag anser att det är de andra partiernas fel som drivit den asylpolitik de gjort i alla år, för hade de inte gjort det så hade Jimmie inte haft det jobbet han nu har, utan kanske stått på Donken och flippat burgare med massor av kärlek i? :)
Jag upplever det som typisk svenskt att febrilt leta en syndabock och lägga ansvaret på så man slipper att tycka själv, och Gud förbjude stå för det.
Elak? Inte ett dugg, men däremot ärlig...;)
 

Om

Min profilbild

WhoopsieDaisie

För en ojämn kamp mot min fibromyalgi. Det hindrar mig dock inte från att tycka och tänka massor. Kanske FÖR mycket, enligt vissa... :)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela