Leva i ett ständigt mörker

Jag har i så många år jag kan minnas hävdat att jag minsann inte bryr mig om att det är mörkt eller ljust ute då det inte är något som påverkar mitt mående överhuvudtaget. Kanske har jag farit med omedveten osanning i alla dessa år, kanske är det först nu på "ålderns höst" som jag börjar känna av dessa skiftningar.
Jag har kommit på mig själv att bli vår-och-höstpigg och så där irriterande kvittrig, ungefär som småfåglarna i trädkronan. Det är ingen hejd på de högfrekventa glädjetonerna...
Samma effekt har våoliga höstar på mig. Jag älskar och hyllar det faktum att hon är här och förgyller våra dagar med sol och färg.
Min migrän till trots så känner jag mig ovanligt lätt i sinnet, och kan komma på mig själv att le åt just ingetting. Låter jag nykär, tycker ni? Jo men, det är ju just det är jag är-nykär i hösten! Hon gör oss ju inte den ären särskilt länge, och sedan dröjer det ju ett helt år tills vi ses igen.
Så vi har ett ganska så hett och intensivt förhållande just nu. Vill vara med henne så mycket det bara går och sitter fjantigt mycket ute på balkongen och njuter av hennes blotta närvaro.
Snart undrar väl grannarna om jag inte har ett hem att gå till...;)

Yttrandefrihet, sa du?

Det sägs att vi har yttrandefrihet i vårt land. Tillåt mig småle åt detta smått befängda påstående...
Vi blir än så länge inte förföljda, torterade eller avrättade pga våra åsikter, ett faktum vi bör skatta högt. Men fy fasen, vilken intolerans som råder då det gäller olika åsikter. Det är näst intill befängt hur människor vid sina sunda vätskor på fullaste allvar idiotförklarar varandra pga meningsskiljaktigheter.
Själv tänker jag fortsätta tycka det jag gör utan att kolla med Aftonbladet eller Expressen innan. Jag tänker fortsättningsvis inte heller ge sken av att vara politiskt korrekt. Men jag kan lova dig att jag i allafall kommer att vara ärlig...
 

Jag föredrar att älska varje dag...

Grattis Alla <3-ans till er som firar!
Till oss andra önskar jag en riktigt bra dag i största allmänhet...:)
Jag kan inte låta bli att undra hur många vi är som struntar högaktningsfullt i att det är DEN dagen idag, och passerar nonchigt allt hjärtformat som butikerna försöker pracka på oss. Jag är förvånad över att det inte finns hjärtformade köttBULLAR tillgängliga när det nu finns hjärtformade ostBÅGAR...
För mig är det inte kärlek att ge bort en hjärtformad ask med sötsaker, för mig är det att VARJE dag året runt finnas där för dem jag älskar. Jag blir däremot riktigt glatt överraskad om jag nån annan dag på året får a little something då jag minst anar det.
För mig är det likadant med julen. Varför kan man inte sprida ut denna generositet, värme och glädje på hela året istället och göra vardagen lite trevligare för oss alla?

I said BADASS...not fine-ass!

Mycket funderingar, ännu mer tankar blandat med fullaste allvar med en twist av ironi, sarkasm och massor av humor.

RSS 2.0