Shopping-koma

Efter torsdagens äventyr till shopingcenternas "modership" Emporia i Malmö befarade jag shopping-koma, skoskav, träningsvärk i armar efter alla tunga kassar, övertrasserat konto och ömma vader. Men allt uteblev faktiskt. Jag känner mig nästan lite besviken...? :)
Vi hade en riktigt bra dag, jag och yngsta dottern. Det var folktomt så vi kunde härja bäst vi ville, och det gjorde vi!
Jag testade parfymer tills jag inte hade inte "obesprutad"(?!) fläck på kroppen och lukten förde tankarna till "franskt horhus". Gav mig även på att testa olika ögonskuggor av märket MAC. Expediten försökte truga mig med "den ultimata foundation", men jag tackade nej med ursäkten att "jag går till Jem&Fix och handlar byggspackel" när jag behöver...;)
Jag tyckte mig höra en trött suck när hon vände mig ryggen för att gå.
Till min stora glädje kan man där hitta butikernas butik THE shop-Myrorna på plan 3. Förutom att umgås med dottern, så var just denna gudbenådade butik mitt mål med dagen. Till min besvikelse så var butiken ganska så gles. Jag tyckte först att den var liten, men den gav nog det intrycket för att det faktiskt inte var så mycket saker där.
Jag hittade dessa stövlar där i äkta skinn för 100:- , men det spelar mindre roll i sitt sammanhang då jag har 41 i skor, och inte 38 ens en solig dag med vinden i ryggen...
 
Så jag fick nöja mig med dessa sötnosar i stället! ;)
Jadå, det medföljde både stödkrage och kryckor, så det är lugna gatan. Det kommer att gå bra det här!! :)
 
 

Packad...

Väskan är packad med medhavd fika och annat man kan ha nytta av en dag på resande fot. Undertecknad sitter här med dagens första mugg med kaffe och försöker förbereda sig själv så pass det går för det som komma skall, men just nu känns det som en omöjlighet. Vad har jag gjort? Hur kunde jag lova detta? Var det i ett svagt ögonblick, eller av ren moderskärlek? Vad det än var så måste det ha varit större än livet självt, för annars hade jag aldrig in a million years kommit på tanken att lova yngsta dottern en heldag på Emporia i Malmö!!
Tösabiten är lyrisk och har planerat dagen minutiöst, vilket ju är bra då stället är stort nog för att aktivera gps:en...;)
Jag hade tills bara häromdagen sett fram mot en dag av fnitter, fika och lätt(!!) shopping. Jag såg det mest som en utflykt, lika gärna vara där som sitta hemma...typ...
Men så informerade den lilla damen mig att det minsann finns en Myrorna-butik på 3:e plan och som den vän jag är av secondhand-shopping hjulade jag några varv på gfräsmattan i ren eufori! :)
Dagen kom i ett helt annat ljus-NOW we´re talking!!
Så nu ska jag ladda med ännu mer koffein och kolla på deras hemsida vilket plan Espresso House ligger på, eftersom jag ämnar att fylla på med en frappe kontinueligt under dagen. Inte kan jag väl ha sån tur att även Subway finns under detta gigantiska tak?? :)
Ha en bra dag ni alla, för det tänker jag (försöka)ha!!
 

Kriterier för en vän

För mig innebär inte en vän den som sms:ar mest frekvent, eller som ringer i tid och otid. För vissa innebär vänskap i praktiken att näst intill ingå ett förhållande. För mig har det aldrig varit så.
För mig har inte vänskap alls så mycket med umgänget att göra som lojalitet.
Jag behöver inte träffa mina vänner särskilt ofta, det är väl tragiskt nog så att jag många gånger träffar mina ovänner oftare än vissa av mina vänner...;)
Men vi vet att vi har varandra, och för mig just det det primära. Dessutom vet vi att det vi säger i förtroende också stannar som ett förtroende.
"What says in my kitchen over a cup of coffee also stays in my kitchen"...
Enligt vissa är jag säkert en usel vän eftersom jag ytterst sällan sms:ar, eller dyker upp på spontanfika. Men jag sviker aldrig en vän eller ett förtroende.
Vill du vara ifred så är jag en ypperlig vän med andra ord...;)
 

I said BADASS...not fine-ass!

Mycket funderingar, ännu mer tankar blandat med fullaste allvar med en twist av ironi, sarkasm och massor av humor.

RSS 2.0