En helg i kärlekens tecken

Det är exakt ett år sedan jag och sambon var ensamma iväg. Denna helgen är det så dags igen. Det ska bli så härligt att strosa hand i hand, ta en spontanfika och bara existera. Inte behöva tänka på tider eller vad vi ska ha till middag. Vårt ev delikata problem kommer att vara VAR vi ska äta i såfall...:)
Årstiden är inte optimal med regn och blåst. Men det spelar ingen större roll i sammanhanget. Får väl använda det som en ursäkt att gå med armarna om varandra.
Men vad är det som gör att man som föräldrer får dåligt samvete över att lämna barnen ett par dagar? Jag kan känna så om det så bara rör sig om några timmar, och mina barn är ändå inte små. Jag är riktigt dålig på det där med s.k egentid. Jag tänker att jag ska, men sedan händer det inte just så mycket mer. Kan vara långt mellan tanke och handling....
Nä, nu ska jag packa. Kanske börjar bli dags!? :)

Trallvänlig dödsmetal

Det låter motsägelsefulllt, va? Men fullt möjligt tack vare supergrymma metalbandet Amaranthe. Jag har varit svag för powermetal i snart 10 år, och har även lyssnat lite försiktigt på dödsmetal och då oftast Arch Enemy. Nån låt har fastnat, men det är inget som sagt som jag aktivt lyssnat på.
Men så förra veckan hörde jag så ljuva toner från äldsta dottern rum. Det var en klar finstämd tjejröst som varvades med growl och trallvänlig refräng.
En vecka har nu gått och jag står axeldjupt i Amaranthe-träsket. Men det stör mig föga då det är ett riktigt förbaskat trevligt ställe att vara på. Jag tänker i allafall stå här tills i februari då schlagerfjanten i mig vaknar till liv och det är dags att åter igen damma av fjäderboan och den rosa cowboyhatten...;)
Gruppen i fråga:


Fjollig shopping?

Folk pratar ofta om brist på jämnställdhet medan jag personligen tycker att verkligheten blir allt mer likriktad och könlös-på gott OCH ont givetvis!
Jag gillar manligt OCH kvinnligt. För mig ger det balans. Vi är olika, och ska så få vara.
Jag tycker att det är lite trist att våra könsbeteenden blir allt mer lika.
Förr kunde man säga "Typiskt fruntimmer" med ett snett leende. Säger man samma sak nu riskerar man att trampa en massa män hårt på tårna nu när vi är inne och klampar på varandras territorier.
Fast som jag skrev häromdagen så tycker jag själv inte om att shoppa och låter mer än gärna nån man hålla landets ekonomi igång åt mig!! :)
http://www.aftonbladet.se/wendela/article13794969.abI said BADASS...not fine-ass!

Mycket funderingar, ännu mer tankar blandat med fullaste allvar med en twist av ironi, sarkasm och massor av humor.

RSS 2.0