Jag vågar inte läsa Aftonbladet

Att läsa nyheterna i dagens värld kräver sin man(eller kvinna...). Det är inte läsning för den nervklene, eller lättskrämde av oss. Man bör många dagar lämna empatin och div känslor bakom sig när man sätter sig med dagstidningen. Innan läste jag alltid vad som "hänt sen sist" till frukosten, men jag har slutat med det. På morgonen vill jag njuta och koppla av, och det gör jag inte till mördade flerbarnsmammor, försvunna barn, avrättningar på öppen gata i Syrien etc.
Jag lever ingalunda i nån rosa bubbelgumsdoftande bubbla i en lam tro att alla människor är i botten goda, och älskar sin nästa. Jag förnekar inte alla grymheter som begås varje sekund på vår jord. Man får inte sätta på sig skygglappar och göra ondskan en tjänst. Jag förordar själv öppenhet, och tycker att orättvisor och rent bedrövligt elände ska dras fram från de mörka vrårna. De ska sättas under det starkaste av förhörssken och skämmas tills de inte orkar skämmas mer, och faller döda ner av skam...
Men just vid frukosten vill jag leva i en lycklig illusion med min mugg Gevalia och sirapsmackor med ost, innan jag öppnar den digitala dörren och släpper in världen som den faktiskt är!
 

Fegt att blogga anonymt

Det föreslås att anonyma bloggar ska förbjudas för att få bukt på det rent förkastliga näthatet. Visst tanken är god kan jag tycka samtidigt som jag också tycker att på nätet ska åsikterna få frodas och ta former som de inte annars fått. Jag tycker att man ska få tycka precis vad man vill-högt, lågt, snällt eller elakt. Men det är aldrig ok att ge sig på folk som vissa gör, det ska vara olagligt och polissak rätt av omedelbums.
Mina egna åsikter frodas här hemma hela dagarna året runt, en del får luft här på bloggen, och andra tar form i mina bokmanus. Jag tycker mycket och ofta, men aldrig (ALDRIG) att jag skulle gå till verbala personangrepp och hota personen bakom "idiotierna"(enligt mig då...). Det har hänt mer än en gång att jag tyckt att nån är "dum i hela skallen", men man måste ju låta andra ha sina åsikter i fred ockå.
Lite mer förståelse kanske?
Åsiktsmässigt har jag inget emot att stå med namn och adress bakom bloggen. Däremot så känns det inte helt bekvämt med alla tokdårar som faktiskt huserar på det vi till vardags kallar för "internet". Fast jag antar att personuppgifterna skulle finnas hos portalansvariga och inte tillgängliga för den stora massan?
Ja, det här vad man ödmjukt skulle kunna kalla "en enkel fundering en solig tisdagsförmidddag"...;)
 

Stör du dig också på dina grannar

Grattis(??), du är ingalunda ensam. Du är nog snarare i gott sällskap skulle jag tro. För vem har aldrig stört sig på sina grannar? Kanske nån ensam krake ute på kalfjället som har nån mil till närmaste orosmoment som klarat sig undan denna huvudvärk som en stökig granne kan medföra...
Jag ska själv inte klaga högljutt för jag bor i ett bra område grannmässigt. Det är väl egentligen bara den unga förmågan som bor ovanpå som stör i ordets rätta bemärkelse, men det är inte hela tiden.
Däremot så befarar jag att hennes närvarao kommer att bli bra mer påtaglig i sommar, men det tar jag då...
Inte ta ut nåt i förskott för det händer att man blir positivt överraskad också! ;)
Annars är det mest nonchalans som stör mig. "Jag SKITER i att plocka undan efter mig för det kan nån ANNAN göra..."
Ja, för det är väl så man tänker när man struntar i att städa efter sig i de allmänna utrymmena, eller helt sonika slänger sina McDonald´s förpackningar på parkering, utanför huset eller i det faktiskta trapphuset. Eller när man slänger sina använda snusportioner för andra att plocka upp. Dessa olater kan väl knappt falla under "gott uppförande", eller kvalificeras som "god granne"?
Det är ju inte kärnfysik det handlar om utan vanligt folkvett. Varför ska vi andra städa efter DIG?   
 
 
 

I said BADASS...not fine-ass!

Mycket funderingar, ännu mer tankar blandat med fullaste allvar med en twist av ironi, sarkasm och massor av humor.

RSS 2.0