Anna Book-gnällspik eller bara missförstådd?

Precis som alla andra veckor missade jag "Berg flyttar" in, och fick se det på Tv4-play istället. Vet inte vad det är med onsdagar, men just 9 på kvällen är det hektiskt som sällan annars...
Denna gången så slog Carina ner sina bopålar hos folkkära(?!) Anna Book för ett par dagar. Personligen är jag väldigt kluven till den, numera, lilla sångfågeln. Hon ger ett snällt och mjukt intryck, men framstår allt som oftast som en gigantisk gnällröv som trängtar efter medlidande. Jag vet att många med mig upplever att hon fläker ut sig i pressen med sånt som faktiskt ingen av oss andra har med att göra. Jag skulle vilja dra till med nåt så vulgärt som att hon "horar" i pressen...
"Jag väljer att vara ärlig" är hennes egna ord i frågan.
Står det om henne i pressen så är det alltid, inga undantag, nåt tragiskt som hänt. Är det inte en raserad bukvägg, så är det en ofrivillig abort, eller ärenden hos Kronofogden. Jag vill se lite glada rubriker när det gäller Anna nu! Skivkontrakt? Egen parfym? Smyckekollektion? Sånt brukar ju följa i kändisarnas fotspår, och är riktigt förbannat uttjatat, men ändå hellre det än dessa ständiga tårar, uppspärrade rådjursögon i förtvivlan med violiner i bakgrunden...
 

Vuxna som får lära sig att handla och laga mat

Jag satt och tittade med ena ögat på ett gammalt avsnitt av Lyxfällan idag medan jag höll på med annat. Jag kände igen paret i fråga, mycket beroende för att jag tycker att de är ett av de mest bedrövligt lata och handfallna som varit med i serien.
Är man i 30-årsåldern och har två små barn, borde man inte kunna handla vettigt och laga mat då? Jo, JAG tycker då i allafall det! Det är höjden av lättja att leva på on-line pizza, särskilt då man inte har råd...
Lyxfällan gav dem en lektion i att handla mat förståndigt och se till att man har produkter hemma att laga mat av även ett par dagar framåt.
Kan man verkligen inte som vuxen komma på att matlåda är en sällsynt god idé, utan att nationell tv ska behöva komma dit och pedagogiskt förklara för dem att man lagar middag och sedan lägger resterna i en plastlåda, för då sparar ni pengar se ni!?
När sedan programmet gjorde uppföljning så pratade paret om medhavd lunch som det var ett alldeles nytt begrepp. Alltså, jag fattar det inte!! Jag har skickat med sambon matlåda längre än jag kan minnas. Blir det mer rester över, så fryser jag in det och skickar med honom det när det inte blivit nåt över från middagen, eller om vi inte känt för att äta midddag nån enstaka gång. Jag skulle bli skitsur om han la pengar på lunch. För mig är det totalt utkastade pengar som man istället kan lägga på tex en resa. Ja, man får ju ingen resa för 70:-, men med tillräckligt många luncher kan det allt bli en runda om Mallis...:)
Matlådan till morgondagens lunch: Torskgryta med chili med ris.

 

Betala för att se skolkorten?

Visst, vi lever i avgifternas tidevarv. Det är sällan man får hela beloppet på ett bräde utan det brukar blli nån eftersläntare: "Jaha, du menar så! Ja, då blir det en extra avgift. Vill du även ta en tilläggsförsäkring?"
Så låter det alldeles för ofta. Varför kan inte saker och ting KOSTA som det gjorde förr- EN summa, så man vet vad slutsumman blir?
Så egentligen skulle jag väl inte ha blivit så pass snopen som jag blev när jag skickat tillbaka barnens skolfoton, eftersom de inte ville ha dem, när företaget skickade räkning för utlagt porto occh dessutom saltat. Inte en chans att de kostade 25:- att skicka tillbaka...
Det stod säkert nånstans i informationen som jag var för slarvig med att läsa, så jag skyller inte på nån annan än mig själv tilläggas skall. Men alltså, ska det inte falla under kundservice att låta kunderna se bilderna gratis innan man bestämmer sig?
Nu får barnen ju i och för sig skolkatalogen gratis, så de 25 :- känns väldigt överkomliga. Det var mer själva upplägget jag hakade upp mig på. För mycket fritid kanske?! :)
 
 

I said BADASS...not fine-ass!

Mycket funderingar, ännu mer tankar blandat med fullaste allvar med en twist av ironi, sarkasm och massor av humor.

RSS 2.0