2017 kan inte göra allt för dig

Förhoppningarna är många och stora just nu. Det pratas flitigt om att lämna det gamla på rätt sida om 00-slaget, möjligtvis får man blicka tillbaka för att lära sig av misstagen man nu ev gjort...
Många lovar och svär att de nu äntligen ska gå ner i vikt, att 2015 innebär ett nytt hälsosammare liv. Tanken är ju fin! :)
Själv ger jag inga nyårslöften av ren princip. Finner ingen anledning till det, för de verkar mer vara till för att brytas mer än infrias. Varför skulle de ligga mer tyngd och beslutsamhet i ett löfte man ger på just denna kväll? Kan man inte arbeta upp mod, styrka, beslutsamhet..eller vad det nu är man fattas vilken annan kväll som helst på året-varför skulle man klara att hålla löftet man ger just DEN kvällen?
Jag är hyfsat anti att lägga så mycket betydelse på enstaka händelser på ett år. Jag tycker att man kan lägga mer vikt vid alla dagar, vilka de än må vara. Jag är av uppfattningen att man bör lägga lite extra krut på god mat och annat som bidrar till bättre livskvalitét alla dagar.
Vissa tycker då att då blir ju inga dagar speciella. Men jag väljer att vända på det och säga att "ALLA dagar blir då minnesvärda".
Jag kommer att fortsätta lägga tid och omtanke på maten en vanlig grådaskig regnig måndag även fortsättningsvis, och överraska nån jag tycker om med en present trots det varken är jul, födelsedag eller namnsdag.
Jag tänker med andra ord även fortsättningsvis vägra låta almanackan styra över mina handlingar...
Gott nytt! ;)

Jul på kredit

Det finns några tillfällen då folk verkar acceptera vilka kostnader som helst, och som jag ser det så är det priserna på flygplatserna för att få en enkel kopp kaffe och en fralla, eller en pepsi för 25:-, och så har vi julen...
Jag kan annars uppleva folk över lag som ganska så snåla. Men vid nämnda tillfällen verkar det inte vara nån hejd på storleken på spenderbyxorna.
Personligen skulle jag vare sig köpa fika eller parfym på flygplatserna. Jag accepterar inte hutlösa priser oavsett.
Och så har vi ju den där julen som verkar få kosta i runda slängar hur mycket som helst. Varför är det så? Det är ju inte så att julen är unik, once in a lifetime...den kommer oavsett man vill eller ej och hälsar på varje år. En blixtvisit...dock, men ändå...
Kan inte låta bli att undra hur mycket julen i genomsnitt kostar per timme hos en "vanlig" familj...?
Jag vänder mig alltid emot denna köpfrenesi, som för all del har lugnat sig lite, men ändå är högst påtaglig. Varför ska det shoppas så förbannat?? Varför ska vuxna människor BYTA saker/pengar med varandra? Varför kan man inte köpa nåt fint till sig själv, istället för att bli påtvingat nåt som ändå hamnar på Tradera så fort gästerna gått?
Sambon och jag shoppade ett år på mellandagsrean det vi själva ville ha, fast tilllsammans. Bara lyckade klappar det året!! :)
Jag lägger mer än gärna några extra slantar på barnens julklappar. Jag tycker att det är riktigt kul att handla till dem, och lägga tid och energi på att hitta det som jag vet att de önskar sig. Men till vuxna vägrar jag faktiskt att köpa nåt.
Du kanske tycker att mitt upplägg är bedrövligt trist, och det må så vara. Men för mig handlar julen om gemenskap, omtanke och kärlek....precis som resten av året...
Jag lägger inte mer pengar på maten över julen än vid andra tidpunkter på året. Jag anser alltid att maten är viktig, och lägger precis lika mycket vikt vid en vanlig "sketen" tisdagsmiddag som på julafton.
Gör som jag, och var snäll mot plånkan vid jul...och efter! :)

Snälla, släng ingen mat!!

Vi slänger vulgära mängder mat  en vanlig helg här i landet, och vid denna tiden på året är det etter värre. När jag skriver "vi" så menar jag folk i allmänhet, och inte mig själv som vägrar slänga sånt som inte ändrat färg, eller själv kryper till tunnan.
För varför ska man slänga fullgod mat? Det är inte bara för de svätande i Afrikas skull, för det finns gott om folk alldeles nära oss som inte har råd att äta sig mätta...
Nej, för mig handlar det också mycket om resursslöseri. Ska djur behöva dö för att vi sedan ska slänga köttet eftersom vi inte orkar ta hand om resterna? För mig är det otänkbart, man GÖR inte så...
Det händer även att jag ger bort mat som jag känner att jag kanske inte hinner med, för allt fryser man inte in med fördel.
Jag har fått nära och kära att besinna sig inför julhandeln. Bordet behöver ju liksom inte ge vika för att det ska vara ett lyckat julbord. Fråga vad folk äter och köp hem verklighetsbaserade mängder. Det kanske räcker med en _liten_ burk brunkål istället för "en hink" tex? :)
Man kanske inte behöver köpa en hel skinka, utan det räcker med att köpa några hg färdigskivad skinka från Scan?
Jag blev uppriktigt glad igår när vi skrapade ihop resterna hos mor, för det var inte mycket över...
Det var väl knappt att det ens kvalificerades för att få kallas för "rester".
En fortsatt god jul till alla er som orkar hålla gnistan vid liv! ;)

I said BADASS...not fine-ass!

Mycket funderingar, ännu mer tankar blandat med fullaste allvar med en twist av ironi, sarkasm och massor av humor.

RSS 2.0