Det blir inte bättre med såna föräldrar!

Träffade en man som bor i närheten på vägen hem med matkassarna idag. De flesta avfärdar honom ganska så omgående som ett patetiskt fyllo har jag hört. Det är synd för han är bra mycket mer än så. Fast visst, han dricker kopiösa mängder sprit när han väl drar i gång. Men vem är att döma?
Han är vare sig patetiskt, eller nåt annat negativt klingande mannen i fråga. Han är "skadad gods" och inget annat. Det enda han gjort sig skyldig till är att födas av fel föräldrar, OM man nu kan lägga det på ett barn dvs...??
Han har en bedrövlig historia med sig i bagaget. Skulle folk orka ta sig tid att lyssna på honom, så tror jag att många skulle ändra uppfattning om honom. Jag HOPPAS i allafall att det skulle ge folk nåt att tänka på.
Han åker ut och in på psyket. Men det ser han som nåt bra. Det är hans fristad bland folk som faktiskt förstår honom. Han är acccepterad där, och behöver inte förklara sina "underligheter".
Jag brukar säga att jag inte har nån alkoholistgen i mig. Men hade jag blivit sparkad, slagen, bränd och fått höra vilken "horunge" jag är av både mor och far hela min uppväxt, precis som som mannen i fråga, så hade jag också kanske köpt sprit i dunk och suttit på min kammare och halsat...?
Jag hoppas att han kan känna sig värdig lycka, och hitta nån att älska och få känna sig älskad tillbaka. För det är han värd den som så många kallar "fyllot, du vet"...

Jag skänker då inte till välgörenhet

Jag tillhör inte den generösa och storhjärtade skaran som skänker pengar till välgörande ändamål. jag skänker inte ens panten på mina burkar ens då möjligheten finns. Förr så brukade jag köpa lotter och vykort för att stödja div organisationer, men tröttnade i takt med alla avslöjanden om mygel och fester på donerade pengar.
Skänker jag pengar för att hjälpa tex krigsdrabbade i Syrien så vill jag inte att folk som redan tjänar alldeles för mycket som det är ska resa eller festa upp mina surt förvärvade slantar. Gör detta mig till snål, så står jag för det. Som det känns nu i både sinne och plånka som kommer det inga donationer från mig anytime soon...
Däremot lämnar jag in en hel del kläder och saker till Röda Korset här i vår lilla stad som låter pengarna hjälpa folk lokalt. Så helt genomrutten är jag alltså inte...;)

Jag tänker fortsätta vara naken...

Njuter av sista lugna stunden innan barnen kommer hem. Lägenheten är fortfarande tyst och öde på ett bra sätt. Jag har precis duschat och spankulerar runt och bara njuter av det faktum att jag KAN gå naken utan att jag får höra ett förfärat :"Ewwwww....MAMMA då!!"Nu har jag en liten stund kvar då jag kan låta allt hänga fritt och dallra då jag går, och den stunden tänker jag minsann utnyttja. Kan man bli polisanmäld om man moonar grannen, tro!?!? ;)

I said BADASS...not fine-ass!

Mycket funderingar, ännu mer tankar blandat med fullaste allvar med en twist av ironi, sarkasm och massor av humor.

RSS 2.0