Förbannade snåljåp!

Ni som följer mig vet att I´m a sucker for secondhand, och för er andra kan jag berätta att jag nästan enbart handlar begagnat, och även säljer en hel del. Detta innebär att jag är i kontakt med hyffsat mycket människor på daglig basis. På gott och ont!...lika bra att tillägga..
De flesta är jätte trevliga och enkla att ha med att göra , men så rätt var det så dyker DEN DÄR kunden upp som man hoppats inte höra av. För det mesta lyckas jag vända kontakten till nåt positivt. Kanske snällt ber personen kolla upp priser innan h*n börjar pruta som en iller...
Häromdagen fick jag ett sånt där mejl från en man som ville köpa en espressomaskin av mig. Den var helt oanvänd. Han tyckte jag kunde släppa den för 150:- och då skulle även frakten ingå. Så jag frågade honom vänligt varför han så bestämt ansåg att jag skulle gå back på affären. Vi diskuterade en stund och kom så slutligen överens om ett pris. Sagt och gjort...
Han satte in pengar direkt och jag postade den samma dag...till hans pappa... Jo, för så här var det. Mannen som köpte maskinen av mig bor i Kalifornien, men är här på sommaren i sitt ställe i Ekerum på Öland. Det var liksom ingen fattiglapp det handlade om!!
Nä, jag anser inte att man ska betala mer bara för att man har pengar. Men jag tycker att det lämnar en lite besk eftersmak när folk som har pengar beter sig som om de balanserade på marginalen. Han påpekade för mig att han kunde köpa en ny på Siba för 399:- och jag svarade mig med att det fick han väldans gärna göra för mig. Men han valde ändå att köpa den av mig och spara sig själv 100:-
Hoppas maskinen sedan äntligen fick jobba där ute på Öland och leverera litervis med espresso och cappuccino sommardagarna i ända! :)

Jag undviker gärna att vara naken

Call me old-fashioned, men jag behåller gärna kläderna på när jag reser. Sedan på plats väljer jag att lätta på kläderna till något mer bekvämt...;)
Men inte fasen att jag skulle strutta runt som Herren valt att skapa mig(han måste ha humor den mannen!!). Naket stör mig inte för att jag är pryd, jag tycker nog mer att det känns ohygieniskt mer än nåt annat. Jag menar, inte sjutton fikar man, eller äter utan en tråd på kroppen bland folk?
Vad de sedan gör när de stängt dörren om sig bryr jag mig inte, för det ser jag inte och har inte med  det att göra heller.
Därför är det ju himla praktiskt att det finns ställen "såna" kan åka till så vi andra som väljer att behålla kläderna på kan göra det medan vi underhåller våra "tan-lines" vid poolen utan att behöva utsättas för div blottade skrevor...;)
http://www.expressen.se/res/har-ar-hotellen-for-dig-som-vill-vara-naken/
 
 

Kan man sona ett mord?

Handen på hjärtat nu- KAN sona sitt brott när man begått ett mord? Jag menar alltså inte dråp, olyckshändelse eller dylikt, utan berövan av ett liv med berått mod.
Hörde på radion på vägen hem en intervju med Minister Ask om strängare straff vid mord, att livstid just ska vara livstid. Ganska självklart egentligen! För varför heter det annars "LIVStid"?? Då kunde det ju lika gärna heta "en smäll på fingrarna=5 år" tex...
Nu är det vissa omständigheter som måste uppfyllas för att det ska bli livstid på riktigt, och då väger de anhörigas lidande tungt.
"De anhörigas lidande"? Seriously Fru Ask?? För att ta ett exempel som väl de flesta är bekanta med vid det här laget: Stjärnsunds lilla Engla...
Han våldtog henne, mördade henne och försökte sedan dölja spåren med att elda upp tösen. När har han sonat sitt avskyvärda brott och förtjänar att släppas ut i friheten och andas samma luft som oss andra?
Finns det NÅN som på allvar tycker att man kan sona ett sånt brott? Ja, mer än vår lag då...
Vårt rättsnöre är till för att skydda alla vår rätt i samhället, även de som begår brott. Det är viktigt att våra lagar inte blir godtyckliga utan de ska vara tydliga och rättvisa.
Men kan de verkligen bli det gentemot brottsoffer och deras anhöriga? Jag såg ett program för lite sedan om mordoffers anhöriga vars baneman blivit avrättad. De allra flesta tyckte det var ett antiklimax, som en lång trött utandning...det kändes ingetting..
För det är ju tyvärr inte så att när den ene lämnar jordelivet får den andre tillträde igen. Den döde är död, och fortsätter komma vara det oavsett avd som händer.
Men jag måste erkänna att jag kan starkt ifrågasätta vissa människors frihet...
Jag menar, hur i helvete kan lille utvecklingsstörde Bobbys öde vara sonat av hans plastpappa och biologiska mamma? Undrar om de som var med och bestämde detta läst förundersökningen?
Dessa vidriga varelser är nu ute bland oss med nya identiteter! Jag kan inte tycka att de har rätt till ett nytt liv, men däremot lille Bobby hade det!
Hur resonerar man i ett sånt fall? De dömda får nya identiteter för att skydda...Yes, you heard me-För att SKYDDAS!!
Och då kommer osökt följdfrågan: Vem fan skyddade Bobby??
Det svaret vet vi alla vid det här laget...INGEN...Inte en jävel...
Och då är vi där-"Lagen att till för att skydda alla". Är den verkligen det, alltså på riktigt nu och inte bara fint skrivet på pappret?
 
R.I.P Bobby, Engla och alla ni andra...
 
 

I said BADASS...not fine-ass!

Mycket funderingar, ännu mer tankar blandat med fullaste allvar med en twist av ironi, sarkasm och massor av humor.

RSS 2.0