Jämställdhet har inget med kön att göra

För mig spelar snippa eller snopp ingen som helst roll i debatten om jämställdhet faktiskt. Jag tycker att ens kön ska vara av ringa betydelse, men jag är inte mer inskränkt än jag inser att den är av stor betydelse.
Det jag menar med att könet inte har någon betydelse för jämställdheten för mig är att jag tycker att det är förkastligt att dela in människor i olika kön då det gäller yrken, löner och kompetens.
Könet ska även tas ur ekvationen då det gäller mänskliga rättigheter, då de är just _mänskliga_ och inte _manliga_ alt _kvinnliga_.
Jag känner några feminister som bär de ilsket röda stickade strumporna högt och stolt...om man säger så...
och de kan gå i taket över mitt resonemang när jag tycker att man ska skrota feminismen och jobba för MÄNNISKORNA istället. För mig är det så här; att så länge feminismen finns så blir det heller ingen jämnställdhet. Hur menar jag nu? Jo, jag anser att så länge skillnaden mellan män och kvinnor påtalas konstant så kommer det också att grävas en allt djupare skyttegrav mellan könen. Vi ska behandlas lika-punkt slut liksom. "HEN är ingenjör och har si och så mycket i lön", "HEN är förskolepedagog och tjänar si och så mycket"... Könslöst och neutralt då könet inte har med nånting alls att köra...
Missförstå mig nu inte. Män och kvinnor ÄR annorlunda och så bör vara. Vi behöver olikheter för att få balans, men frågan är om olikheterna sitter så mycket i könen som hos individen...?Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I said BADASS...not fine-ass!

Mycket funderingar, ännu mer tankar blandat med fullaste allvar med en twist av ironi, sarkasm och massor av humor.

RSS 2.0