Istället för att tänka högt. skriver jag här...

Mycket funderingar, ännu mer tankar blandat med fullaste allvar med en twist av ironi, sarkasm och massor av humor. blogglista.se

Tjatet om rasismen

Publicerad 2014-05-28 16:55:29 i Allmänt,

Det är viktigt att vissa ämnen tas upp, men ibland kan det bli "för mycket av det goda". Så jag tänker inte ens nämna det här med etniciteter eller J*****Å******    ;)
Det finns andra viktiga ämnen att belysa också, som tex homofobi och den allt växande fattigdomen bland landets familjer. Man behöver inte komma från ett annat land för att ha det förbannat jobbigt även om man ibland kan få den uppfattningen.
Jag blir upprörd på riktigt när jag läser om vilka trakasserier operasångaren Rickard Söderlund utsätts för gång efter annan. Vad har någons sexuella läggning med någotting att göra alls, om man nu inte ska ha sex med personen i fråga? Jag förstår inte att ens sexuella läggning kan vara så pass provocerande en bit in på 2000-talet. Jag brukar säga att de flesta hetereosexuella har värre saker för sig i sänghalmen än vad de gay har...
Jag ska inte sticka under stol med att jag tittar till en extra gång då jag ser ett par av samma kön gå hand i hand eftersom det fortfarande inte tillhör det vanliga scenariot en förmiddag på stadens torg. För mig känns det även ovant med föräldrar av samma kön. Märk att jag skriver OVANT och inte FEL. Dessutom tycker jag inte att det är min sak att döma. Även om jag hade velat kräkas verbalt på dem så hade jag inte ens snuddat vid tanken. De har sin fulla rätt att leva sitt liv som de själva vill, precis som jag väljer att leva i ett hetereosexuellt förhållande.
Avslutningsvis skulle jag vilja passa på att tillägga att "homofobi" missbrukas flitigt då det väl sällan är ren rädsla det handlar om. Det är väl mer så att homosexualitet strider mot ens värderingar än att man flyr i panik när man ser en flata? *sarkastisk*
Jag umgås med folk som gillar både män och kvinnor, och det rör mig inte det minsta i ryggen. Jag brukar hävda med ett flin att det väl snarare är deras problem än mitt...;)
Fridens lilja!
 

Om

Min profilbild

WhoopsieDaisie

För en ojämn kamp mot min fibromyalgi. Det hindrar mig dock inte från att tycka och tänka massor. Kanske FÖR mycket, enligt vissa... :)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela